Logga in
Logga in

Väg 51, Kvarntorp–Almbro, mötesfri väg Nytt viltstängsel mellan Kvarntorp och Ekeby

Nu sätter vi upp viltstängsel på tre kilometer längs väg 51 mellan Kvarntorp och Almbro. Det minskar risken för viltolyckor, men vi vill ändå uppmana dig som kör här att vara uppmärksam på djur som tar sig ut på vägen.

Vi sätter upp viltstängsel

Längs väg 51 sätter vi nu upp viltstängsel på en drygt tre kilometer lång sträcka från korsningen med väg 52 vid Kvarntorp upp till Ekeby. I mitten av november räknar vi med att hela viltstängslet är klart.

Vägen blir säkrare

Det har inte funnits något viltstängsel här tidigare, och sträckan har enligt viltolyckskartan för perioden 2018 till 2022 varit väldigt drabbad av viltolyckor. Enligt samma karta kan man se hur väg 51 söderut mot Svennevad, där det finns viltstängsel, i princip är helt fri från viltolyckor.

Vilda djur kan fortfarande komma ut på vägarna

Stängslet ska minska risken för olyckor, men skyddar inte helt mot att vilda djur kan ta sig ut på vägarna. Var uppmärksam och kör försiktigt, du kan möta dem var och när som helst. Var särskilt uppmärksam i gryning och skymning.

Viltstängsel med viltuthopp

I stängslet som vi sätter upp finns det så kallade viltuthopp, där djur som kommit på fel sida av nätet kan hoppa ut i skogen igen.