Logga in
Logga in

Cykla under tågstoppet

Mellan Malmö och Lund är cykling ett bra alternativ till bil eller buss. Om fler cyklar under tågstoppet lättar trycket på ersättningsbussarna och det underlättar för dem som måste resa under stoppet.

Att cykla mellan Malmö och Lund tar cirka en timma, kortare tid om du pendlar till och från Arlöv, Åkarp, Lomma eller Hjärup. Cyklar du längs Lundavägen är cykelvägen avskild från övriga trafik på i stort sett hela sträckan.

De senaste åren har Trafikverket rustat upp sträckan mellan Åkarp och Bergströmshusen vid södra infarten till Lund - Ny beläggning och du slipper numera att byta sida och korsa Gamla Lundavägen. Det finns också andra alternativa cykelvägar.

Tre bra cykelvägar mellan Malmö och Lund

Vi rekommenderar tre olika alternativa vägar för dig som planerar att cykla hela eller delar av sträckan mellan Malmö och Lund - Lommastråket, Lundavägsstråket och Nordanåstråket. Bor du i Arlöv, Lomma, Åkarp eller Hjärup är det lätt att ansluta till något av stråken. 

Cykelkarta

Ingen cykel på ersättningsbussarna

Tänk på att det inte går att ta med cykel på Skånetrafikens ersättningsbussar. Skånetrafiken avråder också från att ta med cykel på tågen i Skåne under tågstoppet på grund av platsbrist. 

Musik på vägen

Allt blir lite lättare med musik. Fyrspåret har satt ihop en musiklista på Spotify med peppande musik för cykelpendlingen eller nöjesturen under tågstoppet. Låtar som handlar om cykling eller som ger dig energi.

Kom ihåg att även om du lyssnar på musik när du cyklar ska du vara uppmärksam och närvarande i trafiken.