Logga in
Logga in

Digitala Fyrspåret

Titta in på Fyrspårets nya stationer redan nu.

Besök det digitala Fyrspåret på din dator, eller varför inte med hjälp av din mobil och ett par VR-glasögon. På de digtala stationerna kan du att se dig omkring i 360 grader. Sikta med "pricken" på cirklarna med pil för att förflytta dig.

Tre utsiktspunkter på varje station

Kikar du in i det digitala Fyrspåret får du en bra uppfattning om de framtida stationerna. I den digitala miljön finns på varje station tre olika punkter där du kan se dig omkring i 360 grader åt alla håll. Navigera dig runt på stationerna genom att klicka på pilarna i bilden eller via menyn. De digitala miljöerna är förstås inte en exakt bild av framtiden men det ger en bra uppfattning om det kommer se ut på stationerna.

Mer detaljerade instruktioner för att se stationerna i VR-glasögon finns i fördjupningen nedan.

Direktlänkar till stationerna

Så här funkar det

Tittar du på 360-modellen på din dator är det enkelt att navigera. Du kan byta station genom att klicka på stationsnamnen i den ovala menyn längst upp till vänster. Du förflyttar dig i bilden genom att trycka/klicka och dra dig runt på bilden. Klickar du i cirklarna med pil byter du utsiktsplats. Du kan också flytta dig till nästa station i varje bild på samma sätt. Det går också att navigera via menyn i bildens nederkant.

Med VR-glasögon

Om du har ett par VR-glasögon där du kan stoppa in din mobiltelefon blir det ännu roligare att titta på Fyrspårets framtida stationer.

Innan du stoppar telefonen i glasögonen; klicka på VR-symbolen längst ner i bilden. Du får förmodligen till att börja med en fråga om att godkänna telefonens rörelse- och riktningsfunktion. Tryck OK/Tillåt. Detta är en förutsättning för att det ska funka med VR-glasögon.

Tryck på VR-symbolen igen. Har du en Iphone rekommenderas du att se på bilderna med webbläsaren Safari, men det går också bra med Chrome. Har du en Androidtelefon funkar det också med Chrome eller Microsoft Edge. Det finns olika typer av VR-glasögon, är du osäker på vilken typ du använder, tryck Default. Du kan ändra i inställningarna senare. Tryck i så fall på kugghjulet i bilden.

Nu ska skärmen vara uppdelad i två delar. Stoppa in telefonen i dina VR-glasögon. Du kan nu vrida på dig och titta upp och ner, bilden anpassar sig efter dina rörelser. Du navigerar med den lilla vita punkten mitt i bilden. Genom att placera den vita punkten på någon av cirklarna med pil förflyttar du dig till en annan plats.

Skriv till oss

Fyrspåret