Logga in
Logga in

Fyrspåret Malmö–Lund Transporter av massor från upplaget vid Gränsvägen

Schaktmassorna som ligger vid Gränsvägen i Åkarp ska flyttas. I slutet av augusti startar transporterna och de pågår till våren 2023. Transporterna innebär tung trafik från lastplatsen vid infarten till Stationsvägen.

Vid Gränsvägen och infarten till Stationsvägen har Fyrspåret lagt jordmassor. En del ska användas till återställningsarbetet men massor ska också återanvändas i andra projekt i närheten. Ett byggprojekt i Skurup kommer att hämta massor med början på måndag 29 augusti. Och i september startar transporter av massor till Västra hamnen i Malmö där Södra Varvsbassängens botten ska höjas.

Tung trafik Stationsvägen och Gränsvägen

Lastbilarna kommer att lastas vid en depå inne på upplaget vid Stationsvägen. Massor som ska till Skurup körs via Gränsvägen och ut på Lundavägen norrut. De bilar som ska till Malmö kör på Gränsvägen runt Åkarp och sedan ut på motorvägen via Alnarpsvägen. Transporterna kommer pågå fram till våren 2023.

Påverkar trafiken

Transporterna sker på vardagar under dagtid. Ett tiotal lastbilar kommer att köra i skytteltrafik på Gränsvägen och Stationsvägen. Kör försiktigt, i synnerhet när lastplatsen på Stationsvägen passeras. Transportören kommer att städa vägarna kontinuerligt under tiden som transporterna pågår.

Lastbilarna lastas inne på vårt arbetsområde vid Stationsvägen.

Kontakt

Skriv till Fyrspåret Malmö-Lund