Logga in
Logga in

Mälarbanan ”Titt-In” och lär dig mer om Mälarbanan

Den 20 september öppnar vi vår utställningslokal på Sundbybergs Torg 3.

Här presenterar vi vårt arbete med utbyggnaden av Mälarbanan från två till fyra spår mellan Tomteboda-Kallhäll. Vi berättar vad vi byggt hittills längs sträckan och vilka arbeten som återstår. 

Vad är det som låter?

Som en del av utställningen kan du på plats se hur en spont ser ut, testa att sitta i en vattenledning och lära dig mer om hur det går till när järnvägen byggs ut.

Om du tycker att vi låter mycket under tiden vi bygger? - Det håller vi med om. I en specialgjord ljudstation förklarar vi både byggljud och andra ljud som finns mellan Tomteboda och Kallhäll. Du kan själv testa dina ljudkunskaper i ett quiz.

Hur lång tid tar det?

Här kan du se filmen om vad vi planerar att bygga genom Solna och Sundbyberg när järnvägen ska gå genom tunnel och tråg. Du får en inblick i planeringsprocessen och kan ta del av tidplanen för hela projektet. 

Vi delar lokalen med Sundbybergs stad, som presenterar planerna för framtidens Sundbyberg och visar en modell visar hur Sundbybergs nya stadskärna kommer se ut när utbyggnaden av järnvägen genom tunnel är färdig.

Till att börja med kommer vi att ha öppet tisdagar kl. 11.00-14.00. Öppettiderna kan utökas efterhand utifrån intresset.

Varmt välkommen!