Logga in
Logga in

Mälarbanan Tågen rullar igen

Nu går tågtrafiken som vanligt igen på sträckan Stockholm City – Jakobsberg efter helgens tågstopp.

Vi stängde av järnvägen på sträckan mellan den 4 november klockan 22:45 och 7 november klockan 04:30 för att kunna arbeta vid järnvägen. Vi har både gjort underhållsarbeten och specifika arbeten kopplade till den kommande utbyggnaden av järnvägen från två till fyra spår.

Vid spårområdet i Annedal har vi arbetat med att pålningsarbeten i helgen. Vi slog ner 42 pålar. Pålningen innebär att vi grundförstärker marken för det tillfälliga spåret, som vi planerar att bygga.

Vid spårområdet vid Lokstallarna vid Solna Business Park, har vi kortat av två befintliga kontaktledningsbryggor och längs sträckan Spånga-Barkarby har vi monterat skyddsnät på kontaktledningsstolpar. I samma område har vi under helgen också gjort en miljöundersökning.

På grund av den omedelbara närheten till järnvägen kan den här typen av arbeten bara göras när tågtrafiken är avstängd. När vi stänger av tågtrafiken vill vi också maximera arbetstiden, därför har vi arbetat också kvällar och nätter med vetskapen om att en del av de arbeten vi gör kan upplevas som störande av närboende.

Vi tackar för ditt tålamod!

Vi kommer att behöver stänga av delar av järnvägen även under kommande år för att kunna göra arbeten kopplade till Mälarbanans utbyggnad.

Nästa planerade avstängning är i samband med kommande påskhelg, den 6 april kl. 02:00 – 11 april kl. 04:30 år 2023.