Logga in
Logga in

Mälarbanan Nu rullar tågen mellan Stockholm city och Jakobsberg

De planerade arbetena under påskhelgens tågstopp är genomförda och sedan i morse rullar tågen som vanligt igen mellan Stockholm City och Jakobsberg.

Under fem dagar har tågtrafiken varit avstängd då vi har gjort arbeten på och i närheten av järnvägen. De planerade arbetena är nu genomförda och sedan i morse rullar tågen åter på sträckan Stockholm city – Jakobsberg.

Efter att arbetena var avslutade körde vi ett provtåg på sträckan. Då upptäcktes ett problem som nu är avhjälpt och tågen rullar som vanligt sedan klockan 09.30.

Arbeten under tågstoppet

Under dessa fem dagar har vi bland annat tagit ner gamla kontaktledningsbryggor och monterat upp nya vid Barkarby station. I Spånga i början av Magasinsgatan har vi grävt en provgrop för kontroll och inmätning av kablar och i Huvudsta har vi gjort fältundersökningar med bandgående borrbandvagn. Vi har även bytt räl, slipers, spårriktning och gjort dynamisk spårstabilisering. I närheten av S:t Eriksbron har vi bytt några växlar och spår.

Totalt har ett femtiotal personer arbetat under påsken vid järnvägen med de här arbetena.

Nästa planerade tågstopp

För att vi ska kunna göra vissa underhållsarbeten och arbeten kopplade till utbyggnaden av Mälarbanan behöver vi fortsätta att stänga av järnvägen, då vissa arbeten kräver det.

Nästa planerade tågavstängning är i sommar veckorna 26-33, från lördag 1 juli kl. 02.00 till måndag 14 augusti kl. 04.30. 

Tack för ditt tålamod när vi bygger ut och rustar upp Sveriges nya järnväg!