Logga in
Logga in

Mälarbanan Läs Mälarbanans nyhetsbrev oktober 2023

I det senaste nyhetsbrevet fokuserar vi på höstens tågstopp på Mälarbanan, berättar om status för arbetena i Barkarby och Sundbyberg samt förklarar varför vi behöver öka kapaciteten på järnvägen.

Under perioden 3 – 6 november stänger vi av järnvägen på delar av Mälarbanan. Avstängningen påverkar all tågtrafik på sträckan Jakobsberg - Stockholm city och ger oss möjlighet att arbeta på och i närområdet till järnvägen, när färre reser med tåg.

I Barkarby arbetar vi på och stationsentrén som tar form mer och mer och i Sundbyberg pågår arbeten med återställning för att göra en mer permanent lösning i stadsmiljön än vad som är idag.

Det finns en efterfrågan på fler transportmöjligheter som den befintliga järnvägen inte kan tillgodose. Sverige växer, och det måste även järnvägen göra för att tillgodose de behov som finns, nu och i framtiden. Därför förklarar vi varför vi behöver öka kapaciteten på järnvägen.

Genom att prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad som händer i projekt Mälarbanan just nu.