Logga in
Logga in

Mälarbanan Läs Mälarbanans nyhetsbrev januari 2024

I det här nyhetsbrevet berättar vi bland annat om vår justerade tidplan, Mälarbanans järnvägsavstängningar under 2024 och om våra arbeten som pågår i Barkarby med den nya knutpunkten.

I nyhetsbrevet kan du läsa om Mälarbanans tidplan. Tillståndsprocessen har tagit längre tid än vi förutsett och påverkar planeringsförutsättningarna framåt.

Vi berättar också att i Barkarby arbetar vi på med de nya plattformarna för regionaltågen och den nya stationsentrén, som tar form mer och mer. Vi behöver också några gånger om året stänga av järnvägen för att kunna jobba i direkt anslutning till spåret. Nästa avstängning blir under påskhelgen, från den 28 mars till den 2 april.

Den 10 december fick Sverige och hela Europa nya tidtabeller för järnvägstrafiken. Genom en kraftsamling har Trafikverket dessutom nått 18 veckors framförhållning för den trafik som behöver planeras om inför banarbeten.

Genom att prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad som händer i projekt Mälarbanan just nu.