Logga in
Logga in

Mälarbanan Läs Mälarbanans nyhetsbrev mars 2024

I det här nyhetsbrevet berättar vi bland annat om vilka arbeten vi kommer att göra under järnvägsavstängningen i påsk och att vi kommer gå ut med en ny kungörelse och granskning av järnvägsplanen för Huvudsta–Duvbo.

I nyhetsbrevet kan du läsa om vilka arbeten vi kommer att göra under Mälarbanans järnvägsavstängning under perioden torsdag 28 mars klockan 02.00 till tisdag 2 april klockan 04.30. Under avstängningen kommer vi att arbeta på och i närområdet till järnvägen, vilket vi inte kan göra när tågen går. Avstängningen påverkar all tågtrafik på sträckan Jakobsberg–Stockholm city. Du kan också läsa om arbetena vi gör i Barkarby under avstängningen, bland annat att fortsätta med de nya plattformarna för regional- och fjärrtåg och montera ner och lyfta bort två skyddsportaler som är byggda över järnvägsspåren.

Vi berättar även om att vi kommer gå ut med en ny kungörelse och granskning av järnvägsplanen för Huvudsta–Duvbo, som reglerar den fortsatta utbyggnaden av järnvägen genom Sundbyberg och Solna.  Den nya granskningsperioden är planerad till andra kvartalet 2025.

Förra året fick Trafikverket i uppdrag av regeringen att redovisa pågående och planerade åtgärder som ska stärka järnvägsunderhållet och bidra till järnvägstrafikens robusthet, tillförlitlighet och punktlighet. Nu är rapporten inlämnad.

Genom att prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om vad som händer i projekt Mälarbanan just nu.