Logga in
Logga in
Slussningarna kommer att ske varannan timme. Foto: Tobias Kednert

Färre slussningar sommaren 2024

Liksom förra året kommer du som passerar Södertälje med fritidsbåt i sommar, att få vänta längre än vanligt på grund av vårt arbete med slussen.

Vi arbetar hela sommaren för att bli klara med den nya slussen så snart som möjligt. Det innebär att du som slussar får vänta längre än vanligt. Slussning kommer att ske varannan timme på vardagar och varje timme på helger och röda dagar. Tänk också på att handelssjöfarten alltid har företräde. Sänk hastigheten och håll behörigt avstånd. 
På Sjöfartsverkets webb hittar du exakta slusstider: sjofartsverket.se

– Vi är många som arbetar i slussen, vi har dykare under vattnet och stora fartyg passerar här varje dag. Du är varmt välkommen att slussa, men ta det lugnt så kommer du fram säkert. Det säger Tobias Kednert, projektchef på Trafikverket.

Passera med försiktighet

Säkerheten är viktig både för dig som åker båt och för oss som jobbar i kanalen. Därför ber vi dig att:

  • Hålla behörigt avstånd till arbetspontoner
  • Hålla undan från dykflagga
  • Hålla hastigheten

Tack för att du visar hänsyn och hoppas du får en riktigt trevlig sommar till sjöss! Vi ses i höst.

Mer om arbetet i Södertälje sluss och kanal

Vi bygger klart slussen och kanalen i Södertälje, i samarbete med Sjöfartsverket. Det är en del av den viktiga sjöfartssatsningen för att skapa mer hållbara och effektiva godstransporter och att säkra handelssjöfarten till och från Mälaren.

Det är ett stort och komplext projekt som ska förbättra framkomligheten genom Södertälje sluss och kanal samt vidare genom Mälaren till hamnarna i Västerås och Köping.