Logga in
Logga in

Väg 263, brobyte Erikssund Stängd farled och störande arbeten när gamla Erikssundsbron rivs

Med start 18 september river vi gamla Erikssundsbron och stänger farled 921. Stängningen gäller till 2 oktober och alla båtar. Rivningen av bron pågår längre och kommer delvis att upplevas som störande av närboende.

Stängd farled för all båttrafik

Farled 921 stängs i samband med att vi river den gamla Erikssundsbron. Stängningen gäller för all båttrafik och pågår från måndag 18 september klockan 00:00 till måndag 2 oktober klockan 24:00.

Avstängningen gäller även båtar som har lägre höjd än 2,7 meter. Markeringsbojar kommer att finnas i vattnet och varna båtar att vattenområdet är avstängt. 

Störande under brorivning 

Vi kommer att riva den gamla Erikssundsbron från måndag 18 september till fredag 3 november. Arbetet kommer delvis att upplevas som störande för dig som bor eller vistas i området.

I rivningsarbetet ingår att demontera bron i mindre delar och lyfta upp delarna på land. Sprängningar kan förekomma när vi tar bort ledverken i vattnet. Restmaterial kommer att transporteras på land vilket gör att det blir en liten ökning av den tyngre trafiken.

Du som bor i området kommer att få mer detaljerad information innan rivningen av bron börjar.

Arbetstider

Planerade arbetstider för rivningen är måndag till fredag klockan 07:00 till klockan 19:00. När vi behöver spränga gör vi det måndag till torsdag klockan 10:00 och klockan 14:00, fredagar klockan 10:00. 

Nya bron är öppen

Den nya Erikssundsbron kommer att vara öppen som vanligt för all trafik. Vi ber alla trafikanter att vara uppmärksamma vid överfart då det pågår distraherande rivningsarbeten vid den gamla bron.  

I samband med att vi spränger ledverken i vattnet kommer vi under kortare stunder stänga den nya bron för överfart. Flaggvakter kommer att vara på plats och se till att alla trafikanter väntar på tryggt avstånd.