Logga in
Logga in

Fyra spår Uppsala Tack för ditt besök på Öppet hus

Det var många som besökte våra öppna hus i Alsike och Knivsta för att höra mer om den planerade järnvägsutbyggnaden på sträckan Länsgränsen – söder Bergsbrunna. Samrådet pågår till 5 februari.

Vi har uppdaterat frågor och svar för samrådet efter de öppna husen

Kanske var du en av de många engagerade besökare som passade på att ställa frågor till våra specialister under våra öppna hus. Vi uppskattar det stora intresset och de många frågor som vi fick tillfälle att diskutera. Efter samrådsmötena har vi nu uppdaterat våra frågor och svar här på vår webbplats.

Du har väl testat vår samrådsportal?

Vi vill också passa på att tipsa om samrådsportalen som är en förenklad version av Samrådshandlingen. Här kan du ta del av förkortad beskrivning om projektets övergripande målsättning, ett urval av utredningsområdets förutsättningar, aktuella och bortvalda lokaliseringsalternativ samt en sammanfattning av lokaliseringsalternativens bedömda effekter och konsekvenser.  I samrådsportalen finns interaktiva kartor där du kan klicka fram olika områden som intresserar just dig, som till exempel var det finns natur- och kulturvärden. I samrådsportalen hittar du också ett synpunktsformulär där du enkelt kan lämna dina synpunkter. Så passa på om du inte redan tagit en titt på samrådsportalen.