Logga in
Logga in

Väse, ny mötesstation och planskild korsning Nu rullar trafiken under järnvägen

När tågtrafiken var avstängd i påsk passade vi på att utföra en hel del arbeten som inte går att göra när tågen rullar. Som att få biltrafiken att rulla i den nya planskildheten.

Natten till den 7 april släppte vi på trafiken genom den nya planskildheten. Det betyder att trafiken rullar på Storgatan igen, även om ett körfält är avstängt och trafiken styrs av trafikljus en tid framöver. När vårens arbete med tätskikt och asfaltering är färdigt i slutet av maj öppnar vi båda körfälten för trafik.

Nya växlar och ett nytt spår

Inne på spårområdet har vi tagit bort gamla växlar, flyttat befintliga och monterat nya växlar. Dessutom har vi byggt färdigt det nya spåret, spår 2. Vi hann även med en del grävarbete, bland annat har vi grävt fram en kabel på östra sidan av stationen och skarvat denna.

Den södra plattformen öppnar för resenärer

Den södra plattformen blev färdig under påsken. Det betyder att den nu är öppen för resandeutbyte. I fortsättningen kommer resandeutbyte att ske cirka 150 meter väster om den tidigare tåghållplatsen – mitt emot stationshuset i Väse.