Logga in
Logga in

Laxå-Kil, spår- och växelbyte Nu byter vi spåren på Kristinehamns station

Sista veckan i juni 2024 börjar vi byta räls och slipers på spår 1 och 2 inne på Kristinehamns station. Det är den sista pusselbiten i det omfattande spårbytet på Värmlandsbanan.

Under de senaste åren har vi bytt närmare 11 mil räls och slipers, i tre etapper, på Värmlands­banan. Nu återstår endast 1400 meter järnvägsräls och en växel att byta ut på stationsområdet. Själva arbetet börjar natten den 23 juni och håller på fram till tidig morgon den 14 juli. Under dessa tre veckor arbetar vi dygnet runt med att byta ut räls och betongslipers på spår 1 och 2. Dessutom passar vi på att ersätta ut en sliten spårväxel.

Lite längre att gå för dig som reser med tåg

Under de veckor vi arbetar med spårbytet kommer plattformsövergången vid spår 1 och 2 att vara avstängd. Det innebär att det blir lite längre för dig som ska resa med tåg att ta dig till och från plattformarna. Tydlig skyltning på stationen leder dig till rätt spår.

Vi bygger en robustare järnväg

När vi är klara med spårbytet rullar tågen mellan Kil och Laxå på en robust och mer pålitlig järnväg. Dessutom ger de skarvfria spåren bekvämare och tystare tågresande.