Logga in
Logga in

Alnöbron, underhållsåtgärder Välbesökt Öppet hus på Alnön

Torsdag kväll hölls ett Öppet hus på Alnö Församlingsgård om den kommande renoveringen av Alnöbron. Mötet var välbesökt och frågorna från Alnöborna var många.

Renoveringen av Alnöbron kommer att bli omfattande och periodvis påverka både trafiken och de boende. Eftersom intresset för bron är stort så arrangerade projektet på torsdag kväll ett Öppet hus där Alnöborna fick mer information om det kommande arbetet och möjlighet att ställa frågor. Mötet blev välbesökt och mer än 150 Alnöbor dök upp.

Projektledare John Löfgren startade mötet med att berätta om Alnöbrons historia, vad som ska göras i det kommande renoveringsarbetet och hur det kommer att påverka de som bor och verkar på Alnön. När dragningen var klar startade frågestunden. 

–Den absolut vanligaste frågan vi får är varför vi inte bygger en ny bro, berättar John Löfgren. Svaret på det är helt enkelt att det inte finns finansiering till en ny bro. Alnöbrons tekniska livslängd är inte förbrukad och därför måste vi underhålla den befintliga och göra arbeten för att bron ska hålla. När renoveringen vi nu ska göra är klar (hösten 2025) beräknas Alnöbron hålla i ungefär 30-35 år till. Men en ny bro kommer, vi kan bara i dagsläget inte säga när, avslutar John.

Nästa vecka påbörjar entreprenören sin etablering på området och veckan efter startar renoveringsarbetet som periodvis kommer att påverka trafiken och de boende fram till hösten 2025. För att minska påverkan så mycket som möjligt kommer arbetet att ske på vardagar, kvällar och nätter mellan klockan 19-06. Under arbetstid är ett körfält öppet (regleras med trafikljus) och övrig tid är båda körfälten öppna som vanligt. Gående och cyklister hänvisas till en sida.

Mer information om renoveringen kommer löpande på projektets hemsida.