Logga in
Logga in

Här är svaren på dina synpunkter

Mellan november 2022 och februari 2023 samrådde vi vår utredning om E14:s framtida läge. Vi fick in ett hundratal synpunkter från privatpersoner, företag och organisationer

Förutom den fysiska handlingen som gick att ta del av i kommunhuset, hos Trafikverket och på Sundsvalls stadsbibliotek erbjöd vi också en digital och förenklad version av handlingen i vår samrådsportal. Dessutom hade vi en utställning på Sundsvalls stadsbibliotek, Kulturmagasinet i Sundsvall.

- Vår utredning engagerar och vi har fått in många synpunkter. Att så många väljer att tycka till är en viktig del i den demokratiska processen. Stort tack för alla synpunkter, säger Sara Gidlund, projektledare på Trafikverket.

Vi har nu sammanställt och svarat på synpunkterna i ett dokument som kallas samrådsredogörelse. Redogörelsen hittar du under fliken dokument eller via länken längre ner på sidan.

Det saknas finansiering till att bygga en ny sträckning av E14. Projektet finns inte med i regeringens nationella transportplan för de kommande 11 åren. Först när det finns pengar i den nationella transportplanen kommer vi att börja arbeta med en eventuell planprocess.