Logga in
Logga in

Här är svaren på dina synpunkter

Mellan november 2022 och februari 2023 samrådde vi vår utredning om E14:s framtida läge. Vi fick in ett hundratal synpunkter från privatpersoner, företag och organisationer

Förutom den fysiska handlingen som gick att ta del av i kommunhuset, hos Trafikverket och på Sundsvalls stadsbibliotek erbjöd vi också en digital och förenklad version av handlingen i vår samrådsportal. Dessutom hade vi en utställning på Sundsvalls stadsbibliotek, Kulturmagasinet i Sundsvall.

- Vår utredning engagerar och vi har fått in många synpunkter. Att så många väljer att tycka till är en viktig del i den demokratiska processen. Stort tack för alla synpunkter, säger Sara Gidlund, projektledare på Trafikverket.

Vi har nu sammanställt och svarat på synpunkterna i ett dokument som kallas samrådsredogörelse. Redogörelsen hittar du under fliken dokument eller här.

Det saknas finansiering till att bygga en ny sträckning av E14. Projektet finns inte med i regeringens nationella transportplan för de kommande 11 åren. Först när det finns pengar i den nationella transportplanen kommer vi att börja arbeta med en eventuell planprocess.