Logga in
Logga in

Ombyggda Landsvägsallén öppnar tidigare än beräknat

Den ombyggda sträckan mellan Sundsvalls resecentrum och Kolvägen öppnar tisdag den 21 november, en dryg vecka tidigare än beräknat. Sträckan, som är en del av gamla E4, har omvandlats till en lokalväg.

- I maj, för snart sex månader sedan, började vi med byggnationen av den nya järnvägsporten och en ny dragning av industrispåret. vi behövde då leda om trafiken via Kolvägen. Jag upplever att omledningen har fungerat bra och trafikanterna har visat hänsyn och stort tålamod, berättar Trafikverkets projektledare Anne Mannela och fortsätter.

- På tisdag förmiddag tar vi bort omledningen via Kolvägen och öppnar åter upp Landsvägsallén mellan Kolvägen och Sundsvalls resecentrum. Du som trafikant kommer nog att märka att vi planat ut vägen där vi tagit bort den gamla järnvägsporten och att vi förberett en gång- och cykelväg som knyts ihop vid hamburgerestaurangen.

Asfalt är lagd på sträckan. Det som återstår är att lägga asfalt i anslutningen till Kolvägen där vi lett om trafiken. Det kommer att göras nästa år. Då ska vi även lägga sista lagret asfalt, linjemåla, utföra planteringar, räckesarbeten, återställa mark, färdigställa LED-belysningen och den nya gång- och cykelvägen längs hela sträckan ner mot Nolby.

- Nu tar vi bort dom flesta trafikanordningarna och har förberett för vinterväghållning. Projektet ligger i fas enligt tidplan. Efter en intensiv vår, sommar och höst så går produktionen ner under vintern för att ta nya tag under våren. I oktober 2024 ska vägen med en nya gång- och cykelväg mellan Nolby och Sundsvalls resecentrum vara klar.