Logga in
Logga in

Väg 562, Njurunda - Sundsvall Sprängarbeten på väg 562 mellan Nolby och Sundsvalls resecentrum

Vi utför mindre sprängarbeten vid väg 562 med start under vecka 21, 23-29 maj. Arbetet inleds vid cirkulationsplatsen i Stockvik och fortsätter norrut. Väg 562 stängs för all trafik under sprängning, maximalt 6 minuter.

- Vi ska lägga en vatten- och avloppsledning längs hela sträckan och där ledningen ska ligga finns berg som vi behöver spränga bort. Det blir försiktig sprängning med små salvor.
Vår bedömning är att de inte kommer att störa annat än för trafikanter som får vänta maximalt sex minuter då vi stänger vägen för all trafik under sprängtillfällena, berättar biträdande projektledare Björn Sjölund.

Sprängarbetet inleds under vecka 21, 23-29 maj, vid cirkulationsplatsen i Stockvik och går sedan vidare norrut mot Bredsand. 

- Eftersom vi spränger intill järnvägen behöver vi anpassa oss till tider när det inte går några tåg. Sprängningarna kommer därför att utföras på olika tider och arbetet kommer att pågå till och från under en längre period. Vi stänger vägen så kort stund vi kan men ta gärna extra restid i beräkning, uppmanar Björn.

Inför varje sprängning varnar vi med korta ljudsignaler (_ _ _), det blir en kort tystnad strax före sprängning och slutligen ljuder en lång ljudsignal (____) som markerar att sprängningen är över.

 

Kontakt

Björn Sjölund

Telefon: +46 10-123 35 02

Anne Mannela