Logga in
Logga in

Ta det lugnt förbi arbetet i Kovland

Tidvis går det fort i trafiken förbi vårt arbetsområde i Kovland. För allas säkerhet vädjar vi därför nu till alla trafikanter att ta det lugnt och sänka farten på väg 86 förbi Kovland.

I juni gick vi in i en mer intensiv fas i arbetet med att göra väg 86 förbi Kovland säkrare och bättre. Sedan dess har vi varit tvungna att göra inskräkningar i trafikmiljön på olika sätt. Bland annat reglerar vi sträckan med trafikljus, vi har lagt ut farthinder och – kanske det viktigaste – vi har sänkt hastigheten. Högsta tillåtna hastighet förbi arbetsområdet är 50 kilometer i timmen, med en rekomenderad hastighet till 30 kilometer i timmen.

Tyvärr respekterar inte alla våra tillfälliga anordningar. Tidvis kör många trafikanter för fort. Den nedsatta hastigheten är till för både dig som trafikant och för medarbetarna som jobbar med att bygga den nya vägen. Sänkt hastighet kan rädda liv! 

Vi har också haft problem med skadegörelser av vår utrustning inom arbetsområdet. Någon eller några har förstört trafikljus och slängt tillfälliga farthinder åt sidan. Dessutom har vi blivit utsatta för stölder.

Händelserna är polisanmälda. Vi ber dig som rör dig i området att vara extra uppmärksam på vad som händer längs vägen. Kontakta polisen vid pågående brott eller andra iakttagelser.

Tack på förhand!

Kontakt

Annica Boström

Telefon: +46 10-123 08 32