Logga in
Logga in

E18, Köping - Västjädra Vi tar inte sportlov utan fortsätter bygga om E18

För både din och andras säkerhet vill vi uppmana alla att köra försiktigt, anpassa hastigheten och hålla avstånd till andra fordon.

Vägarbetet pågår året runt

Vi bygger om E18 mellan Köping och Västjädra för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten. Trots de utmaningar som vinterväder kan medföra kommer vägarbetet att fortlöpa året runt, och vi beräknar att den nya motorvägen blir klar i slutet av år 2025.

Vägen har avstängda körfält på vissa sträckor för att vi bygger om den i etapper. När det är mycket trafik skapar det ett jämnt trafikflöde eftersom man slipper ryckigheten som dåligt planerade omkörningar och tvära inbromsningar skapar.

Vägen är vår arbetsmiljö

Det är alltid viktigt att anpassa hastigheten till underlaget och visa hänsyn både till andra trafikanter och till de som arbetar utmed vägen eftersom det är deras arbetsplats. Vid kallare temperaturer är det dock extra viktigt att köra försiktigt, eftersom olyckor eller stopp på de enfiliga sträckorna där E18 byggs om kan medföra trafikstörningar och förseningar.

- Vi arbetar för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten på E18 mellan Köping och Västjädra. För allas trygghet är det viktigt att vi hjälps åt längs vägen, anpassa hastigheten och håll avstånd, säger projektledaren Lars Königsson.

Kontrollera ditt fordon

Det är även viktigt att kontrollera sitt fordon innan man ger sig ut på vägarna. Se till att ha rätt vinterdäck, och att både bak- och framlyktorna på bilen fungerar och lyser bra i mörkret.