Logga in
Logga in

E18, Köping - Västjädra Aprilvädret kan vara lurigt... kör försiktigt!

Ta det lugnt på vägarna, håll avstånd till andra fordon och anpassa hastigheten efter underlaget. Vi bygger fortfarande om E18 och när den nya motorvägen är färdig 2025 blir det både smidigare och säkrare att åka här.

Vägarbetet pågår året runt

Vi bygger om E18 mellan Köping och Västjädra för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten. Trots de utmaningar som aprilväder kan medföra kommer vägarbetet att fortlöpa året runt, och vi beräknar att den nya motorvägen blir klar i slutet av 2025.

Vägen har avstängda körfält på vissa sträckor för att vi bygger om den i etapper. När det är mycket trafik skapar det ett jämnt trafikflöde eftersom man slipper ryckigheten som dåligt planerade omkörningar och tvära inbromsningar skapar.

Vägen är vår arbetsmiljö

Det är alltid viktigt att anpassa hastigheten till underlaget och visa hänsyn både till andra trafikanter och till de som arbetar utmed vägen eftersom det är deras arbetsplats. Vid kallare temperaturer är det dock extra viktigt att köra försiktigt, eftersom olyckor eller stopp på E18 kan medföra trafikstörningar och förseningar.

- Vi arbetar för att förbättra framkomligheten och trafiksäkerheten på E18 mellan Köping och Västjädra. För allas trygghet är det viktigt att vi hjälps åt längs vägen, anpassa hastigheten och håll avstånd, säger projektledaren Lars Königsson.

Övrig information

Kontakt

E18 Köping-Västjädra