Logga in
Logga in

Vårens trafikavstängning av E18 mellan Köping och Sörstafors

Mellan valborgsmässoafton 30 april till söndag 5 maj, kommer vi att stänga av E18 mellan Köping (avfart 123) och Sörstafors (avfart 125) för att kunna arbeta intensivt längs sträckan.

  • När: 30 april klockan 22:00 till den 5 maj klockan 18:00.
  • Var: Mellan trafikplats Köping (avfart 123) och trafikplats Sörstafors (avfart 125).
  • Varför: Vi ska utföra arbeten som vi inte kan göra när vägen är trafikerad, därför behöver vi stoppa trafiken under några dagar.
  • Alternativa vägar: All trafik hänvisas till väg 252, 558 och 619. Trafikanter som ska resa längre kan även välja att köra E20 söder om Mälaren.

Vårväder är byggväder och som under förra årets avstängning så ska vi göra arbeten som inte kan göras när vägen är trafikerad. För att vi som jobbar på vägen ska ha en säker arbetsmiljö och för säkerheten för alla trafikanter på E18, måste vi stänga av vägen. Men håll ut! När vi är klara kommer det vara både smidigare och säkrare att köra sträckan.

Vad ska vi göra?

Vi ska bland annat bygga färdigt övergångar där motorvägsutbyggnaden byter sida från norr till söder, lägga ner nya rörbroar samt lyfta två nybyggda broar på plats vid Källsta nära Köping.

Planera din resa och välj en annan väg

Vi har förståelse för att avstängningen kan upplevas som besvärlig för dig som trafikant. Planera din resa och räkna med att den kan ta längre tid än vanligt. 

Omledningsvägar

All trafik hänvisas till väg 252, 558 och 619. Om det är möjligt kan den långväga trafiken från och till Stockholm välja att åka E20 söder om Mälaren för att minska trafiken på E18 och omledningsvägarna. För de som ska till eller från Västerås från Örebro så är E20 och väg 56 ett bra alternativ för att undvika vägarbetet på E18.

Karta över omledningsvägar

Omledning via E20

Tävling!

Vill du vara med och tävla om ett paket med praktiska sommarprylar?

Svara då på denna frågan:

Hur många vikingasvärd hittade vi under våra arkeologiska utgrävningar?

1. 2

X. 3

2. 1

Vi lottar ut två paket med sommarprylar bland de med rätt svar. Svara senast 6/5 till projektets mejladress: E18koping-vastjadra@trafikverket.se

Vi kontaktar vinnarna under maj månad. Lycka till!

Övrig information