Logga in
Logga in

Renoveringen av tågtunnlarna längs Bohusbanan försenas

Arbetet med att reparera tågtunnlarna längs Bohusbanan har försenats på grund av förutsättningar i berget. Vi räknar med att presentera ett nytt slutdatum för reparationerna under hösten 2023.

Arbetet med att reparera tågtunnlarna längs med Bohusbanan har pågått sen i april 2023 och beräknades vara klart under vintern 2024. Under rivningen av den gamla anläggningen i tunnlarna har det dock visat sig att förutsättningarna i berget inte var vad man först trodde och detta leder till förseningar i reparationsarbetet.

– När vi började riva valven och portalerna i tunnlarna såg vi att det var andra bergförutsättningar än vad vi från början hade räknat med. Detta leder till förseningar i tidsplanen då vi nu behöver titta på andra arbetsmetoder och tekniska lösningar ihop med våra leverantörer innan vi kan gå vidare, säger Jonathan Isaksson, projektledare på Trafikverket.

Vad för ändringar i arbetet det blir vet man först efter att arbetet projekterats om ihop med Trafikverkets entreprenörer. Man räknar med att kunna vara klar med detta under hösten 2023 och då kommer man också att kunna sätta ett nytt slutdatum för reparationsarbetena.

– Självklart förstår vi att avspärrningar och buller skapar frustration men vi ber ändå allmänheten ha förståelse för att läget är som det är, och framförallt att man respekterar dom avspärrningar som finns runt arbetsplatserna. Det handlar ju om säkerhet, säger Jonathan Isaksson.

Kontakt

Jonathan Isaksson

Projektledare, tunnelreparationer

Telefon: +46 10-124 18 61