Logga in
Logga in

Ändrad tidsplan

Nu är projektet halvvägs men den planerade trafikomläggningen har fått flyttas fram på grund av att arbeten med installationer har visat sig ta längre tid än planerat.

Tidigt i projektet konstaterades att tunneln var i sämre skick än vad som hade förutsetts. Det har inneburit att arbeten har tillkommit. Projektet tvingades därmed planera om och entreprenörerna har arbetat dygnet runt för att vara i fas. Insatserna har varit framgångsrika men effekten har blivit att buffertiden som fanns i tidsplanen har förbrukats.

Varför har ni blivit försenade?

–Arbetet med installationer har visat sig ta längre tid än planerat. Då installationerna ligger sist i utförandet är resultatet att vi måste skjuta fram rörbytet och omläggningen av trafik genom tunneln.

Hur påverkar detta trafiken?

– Det flyter på bra i Tingstadstunneln och vi kommer i god tid att informera när det blir dags för en omledning av trafiken. Enda skillnaden då för trafikanterna är att de får köra genom det andra tunnelröret. Vi jobbar dygnet runt för att bli klara så fort som möjligt. 

Vad har ni gjort för arbete i tunneln hittills?

– Vi har totalrenoverat det ena tunnelröret. Våra entreprenörer har gjutit, fräst och asfalterat. En stor del av betongen och stålet har bytts ut och tekniken uppdaterats. Belysning är utbytt, kaklet är nytt och har en modernare look som passar den föryngrade tunneln. Säkerheten förbättras tack vare ett nytt brandskydd och förstärkt trafikövervakning.  

 

 

                                                                                                                                             

 

Kontakt

Stefan Frisk

projektledare

Telefon: +46 10-123 68 51

Camilla Hentschel

kommunikatör

Telefon: +46 10-125 98 40