Logga in
Logga in

E6, Tingstadstunneln, underhållsarbete Stängning av Tingstadstunneln

Tingstadstunneln kommer att vara avstängd mellan den 29 september kl 22.00 till den 2 oktober kl 05.00. Viktiga arbeten kommer då att utföras som tar oss steget närmre öppnandet av tunneln nästa vår.

I maj 2024 ska Tingstadstunneln öppnas för trafik. Fortfarande finns det arbeten kvar att göras, både inuti och utanför tunneln. 

Närmast ska vi installera ett slags gummibälg för att säkerställa så att inget älvvatten rinner in i tunneln. Bälgen utgör en tätning mellan tunnelsegmentet och tråget. Tätningen ligger över de rörelsefogar som krävs för att ta upp de rörelser som tunneln har genom temperaturvariationer då tunneln krymper vid kyla och utvidgas varma dagar.

Samtidigt som detta arbete utförs ska också en fjärrvärmebrygga på plats över tråget och så ska vi montera stålarrangemanget vid tunnelns entréer.

För att kunna lyfta konstruktionerna på plats monteras en byggkran på Gullbergsstrandgata. Samtidigt som kranen sätts på plats stänger vi Gullbergsstrandgata.

Det sker den 15 september kl 22.00 till 18 september kl 05.00 samt 29 september kl 05.00 till den 2 oktober kl 05.00. Vid det första tillfället kan gångtrafikanter och cyklar passera, men inte den andra helgen då lyften sker. Då får all trafik på grund av säkerhetsskäl ledas om via Slakthusgatan.

Tingstadstunneln avstängd 29 sept till 2 okt

Stefan Frisk

projektledare

Telefon: +46 10-123 68 51