Logga in
Logga in

E6, Tingstadstunneln, underhållsarbete Stålet som ska rama in tunneln

Helgen den 29 september till den 2 oktober var Tingstadstunneln stängd för trafik. När du inte fick köra genom tunneln myllrade det ändå av liv därinne när viktiga arbeten utfördes.

En rad olika arbeten som banar väg för att vi ska kunna öppna båda tunnelrören för trafik våren 2024 måste genomföras. För att snabbt och säkert kunna utföra dessa arbeten måste vi ibland stänga tunneln för trafik.

Här är vad som skedde helgen i månadsskiftet september-oktober:

Gestaltningsstålet: Den första delen, den högra pilastern om du kommer söderifrån och närmar dig tunnelns infart installerades. Det är den första delen av den stålbeklädnad som ska rama in tunnelns mynning.  Resten kommer monteras i början av nästa år. När allt är klart ska tunnelns mynning och inte minst bokstäverna ovanför som bildar namnet Tingstadstunneln också att belysas.

Fjärrvärmebron installerades. Göteborg växer och för Göteborg Energi på uppdrag av staden bygger vi en ny fjärrvärmebro som ligger på Gullberg Strandgata som går över Tingstadstunneln. Den 90 ton tunga bron har en beklädnad av perforerad plåt som rostar naturligt. Fjärrvärmebron kommer även den att vara ljussatt nattetid.