Logga in
Logga in

E6, Tingstadstunneln, underhållsarbete Nu byter vi rör i Tingstadstunneln

Natten mellan fredag och lördag den 28-29 april byter vi rör. Det innebär att trafiken leds om från det östra röret till det västra. Tunneln kommer att vara avstängd från kl 22.00 på fredagen till kl 09.00 på lördagen.

Renoveringen av Tingstadstunneln går till så att ett rör i taget renoveras och under tiden är det dubbelriktad trafik i det rör som är öppet för trafik. För trafikanternas del innebär det att den trafik som nu går i västra röret kommer att ledas om in i det östra röret.

I samband med rörbytet flyttas allt arbetsmaterialarbetsmaskiner– liftar, grävmaskiner och asfaltfräsar för att påbörja reparationen av det andra röret. 

Samtidigt flyttar vi 800 barriärelement vilket är det som skiljer den norrgående och södergående trafiken när trafiken blir dubbelriktad i västra röret. Att färdigställa för omledning av trafiken är ett omfattande arbete som vi utför så fort vi kan.

För avslutande arbeten stängs tunneln eventuellt också helt under följande natt, mellan den 29 och 30 april, från midnatt till klockan 06.00. Då gäller samma omledning som natten innan. För uppdateringar läs mer på Trafik Göteborgs hemsida.

 

Kontakt

Stefan Frisk

projektledare

Telefon: +46 10-123 68 51