Logga in
Logga in

E6, Tingstadstunneln, underhållsarbete Salsmästaregatan stängd 2 januari till 5 februari 2023

Projekt Tingstadstunneln renoverar på uppdrag av Trafikkontoret Göteborgs Stad Salsmästaregatans bro över Tingstadstunneln.

Under både Gullbergs Strandgata och Salsmästaregatan på Hisingen ligger trågen/tillfarterna till Tingstadstunneln. Dessa är i dåligt skick på grund av korrosion av betong och armering i både balkar och väggar. 

Salsmästaregatan stängs därför för renovering 2 januari till 5 februari 2023. Bussar i linjetrafik kommer att släppas igenom enligt tidtabell. Även gång och cykel kan passera. Biltrafiken välja alternativa vägar. För dig som ska till någon av verksamheterna i området, beroende på vart du ska, kör mot antingen Frihamnsmotet eller Tingstadsmotet. 

Renoveringen görs på uppdrag av Trafikkontoret Göteborgs Stad. 


Varför görs renoveringen nu?

Att utföra arbetena vid annan tidpunkt än då Tingstadstunneln renoveras skulle innebära att E6 skulle behöva stängas av. Några större underhåll är inte gjorda sedan tunneln öppnade 1968 och det har varit svårt att närmare inspektera broarnas skick. Bron renoveras nu då det ändpå pågår arbete i området och entreprenörer finns på plats. 

Längs Gullbergs strandgata är belastningen sedan länge reducerad genom att det är skytteltrafik.

När?

Den östra delen kommer renoveras 2/1 till den 5/2. Vi har då kvar att på samma sätt underhålla den västra sidan då E6 trafiken har flyttat över till det östra tunnelröret. Det blir även då aktuellt med helavstängning av trafiken – troligen 4-5 veckor.

Kontakt

Stefan Frisk

Telefon: 010-123 68 51