Logga in
Logga in

Tågen rullar återigen mellan Göteborg och Mölndal

Under måndagsmorgonen började tågen återigen att rulla mellan Göteborg och Mölndal efter sommarens stora avstängning. Marken har nu förstärkts för Västlänken.

Under sommaren har projekt Västlänken markförstärkt vid järnvägsspåren i Almedal vilket har påverkat resenärer mellan Mölndal och Göteborg. Måndag 21 augusti är arbetet avslutat och tågen rullar nu som vanligt till och från Göteborg.

- För resenärerna syns det inte vad det är vi gjort under sommaren, men dessa arbeten är en förutsättning för att Västlänken i framtiden ska ansluta till området med sina två spår. Vi kan nu se tillbaka på sommaren och konstatera att det varit intensiva veckor, men att vi har lyckats slutföra det som vi planerat för, säger Torbjörn Eriksson, Byggledare i projekt Korsvägen.

Under sommaren har också tågoperatörerna samverkat tätt för att få ersättningstrafiken att fungera så smidigt som möjligt. Västtrafik stärkte upp spårvagnstrafiken mellan Göteborg och Mölndal och Öresundstågen satte in ersättningsbussar.

- Järnvägen behöver byggas ut för att klara av att möta allt fler resenärer. Då krävs det ibland att man stänger av trafiken trots att resenärerna påverkas och får längre restider en period. Vi i projektet känner oss nöjda med att vi har utfört det planerade arbetet, hållit tidplanen och kan öppna för trafik igen lagom till de flesta pendlare återgår till vardagen, säger Sara Högström, projektledare för BEST i Västlänken.

Projekt Västlänken kommer stänga av järnvägstrafiken i området ytterligare en gång under en längre period, men först under sommaren 2025. Då ska projektet lägga alla nya spår ner i Västlänken och nya spår till Göteborgs central.

Läs mer om arbetet under avstängningen