Logga in
Logga in

Västlänken Välkommen till bakom planket på Korsvägen!

Nu öppnar vi upp vårt arbetsområde vid Korsvägen. Kom och titta på hur den underjordiska stationen börjar ta form. Observera att förhandsanmälan är obligatorisk och antalet platser begränsat. Evenemanget är nu fullbokat!

När?

Söndagen den 17 september kl. 11.00 – 16.00

Var?

Ingången till arbetsplatsen ligger på kullen ovanför Korsvägen (Södra Vägen 61) vid porten till den gamla byggnaden Landeriet. Ta dig gärna hit med kollektivtrafik.

Vem kan besöka oss?

Vi vänder oss till allmänheten, barn är välkomna men bara i sällskap av vuxen och om man fyllt 6 år. Vårdnadshavare ansvarar för sina barn. Området är inte tillgänglighetsanpassat för barnvagnar, rollatorer eller rullstolar.

Vad?

Vi kommer att ha guidade visningar på Korsvägen där du får se hur Station Korsvägen håller på att byggas. Den guidade visningen tar cirka 30 minuter. På arbetsområdet finns även utställning där vi bjuder på fika och entreprenörens underleverantörer är på plats och visar upp olika maskiner. På plats finns medarbetare från Trafikverket och vår entreprenör WLC som du kan ställa frågor till.

Hur anmäler jag mig?

Av säkerhetsskäl kan vi bara ta emot ett begränsat antal besökare. Förhandsanmälan är därför obligatorisk, och du anmäler dig via länken nedan till en guidad visning. Först till kvarn gäller. När du anmält dig får du en biljett till din tid via mejl som du visar upp i entrén till arbetsplatsen.

Din biljett gäller för inträde till utställningsområdet och här kan du ställa frågor om projektet och utforska det anvisade området i 30 min. Efter detta börjar din guidade visning. Tid för ditt guidade besök står i ditt bekräftelsemejl. Den guidade visningen tar cirka 25 minuter.

Anmäl dig här

Uppdatering! Nu är alla platser bokade. Hann du inte boka? Skriv upp dig på vår väntelista/intresseanmälan via länken nedan. 

Länk till anmälan 

Praktiskt

Du får låna hjälm och varselväst för den guidade visningen på plats. Ta på dig oömma kläder efter väder samt oömma skor som tål väta. Det kan vara lerigt och blött på arbetsområdet.

Fotografering är tillåten och du får gärna publicera i dina sociala kanaler.

Vi räknar med att arrangemanget blir fullbokat, men planerar att arrangera fler öppna arbetsplatser i framtiden på de olika byggarbetsplatserna för Västlänken i Göteborg. Du kan sätta upp dig på väntelista i anmälningssystemet.

Entrén till öppen arbetsplats på Korsvägen är Landeriet som ligger uppe på berget vid Korsvägen. Adressen är Södra vägen 61. Alla som är anmälda kommer bockas av vid träporten för att kunna komma in på området. Viktigt att du kommer den tiden du är inbokad på då vi har begränsad plats på området.