Logga in
Logga in

Västlänken Nu smygöppnar Västlänken – för en dag!

Nu öppnar vi upp vårt arbetsområde vid Centralen. Kom och titta på hur den underjordiska stationen börjar ta form. Observera att förhandsanmälan är obligatorisk och antalet platser begränsat.

Uppdatering: Nu har dagen passerat. Tack till alla 720 personer som besökte vår öppna arbetsplats! För er som inte fick möjlighet att besöka oss denna gången, håll utkik här på webben då vi hoppas på att kunna bjuda in till fler öppna arbetsplatser inom en snar framtid.

När?

Söndagen den 11 juni kl. 10.00–16.00. Du anmäler dig till en tid för guidad tur. Efter visningen kan du stanna kvar på arbetsplatsen en timme ovan jord.

Var?

Ingången till arbetsplatsen ligger mitt emot Regionens Hus (Bergslagsgatan 3). Ta dig gärna hit med kollektivtrafik.

Vem kan besöka oss?

Vi vänder oss till allmänheten. Barn är välkomna, men bara i sällskap av vuxen och om man fyllt sju år. Området är en byggarbetsplats och är därför inte tillgänglighetsanpassat för barnvagnar, rullatorer eller rullstolar. Du bör inte ha problem med höjder då du under den guidade visningen kommer att åka bygghiss och/eller gå i trapptorn till och från tunnelområdet. Husdjur är inte tillåtna på arbetsplatsen. 

Vad?

Upplev spänningen i att besöka vårt arbetsområde med en guidad tur ner i tunnlarna och det underjordiska stationsområde som håller på att byggas. Den guidade visningen tar cirka 30 minuter och kommer att ta dig på en unik resa genom vårt arbetsområde. Vi kommer även  att bjuda på utställningar samt fika. Entreprenörens underleverantörer är också på plats och visar upp olika arbetsfordon att provsitta, speciellt kul för barn som kommer att älska att uppleva känslan av att sitta bakom ratten på dessa imponerande fordon. På plats finns våra medarbetare från Trafikverket och vår entreprenör NCC som du kan ställa frågor till.

Hur anmäler jag mig?

Av säkerhetsskäl kan vi bara ta emot ett begränsat antal besökare. Förhandsanmälan är därför obligatorisk och du anmäler dig till en guidad visning via länken nedan. Först till kvarn gäller. När du anmält dig, får du en biljett för din tid via mejl som du visar upp i entrén till arbetsplatsen. Alla behöver varsin egen biljett, även barn. Kom cirka 10 minuter före din guidade visning startar, efter visningen kan du stanna kvar i max 60 minuter. Har du tid till den sista guidade visningen kl. 15.30, kan du komma från kl. 14.30 för att titta på utställning och maskiner innan din visning börjar.

Anmäl dig här

Anmälan är nu stängd. 

Praktiskt

Du får låna hjälm och varselväst på plats för den guidade visningen. Ta på dig oömma kläder efter väder samt skor som tål väta. Det kan vara lerigt och blött nere i tunnelområdet.

Fotografering är tillåten och du får gärna publicera bilder från besöket i dina sociala kanaler.

Karta

Karta som visar entrén till öppen arbetsplats.  

Varmt välkommen!