Logga in
Logga in

Dubbelspår Hallsberg–Degerön Nu öppnar vi vägarna över järnvägen

Sedan 2021 har vi arbetat längs järnvägen mellan Jakobshyttan och Degerön. Nu kan vi öppna fyra nybyggda vägbroar för trafik, och därmed stänga tidigare plankorsningar för gott.

Säkrare korsningar i olika plan

När vi bygger nytt dubbelspår mellan Jakobshyttan och Degerön bygger vi även om vanliga vägar och gör det säkrare för trafikanter att korsa järnvägen. De nya vägarna går planskilt över järnvägen och ersätter tidigare plankorsningar, vilket ökar trafiksäkerheten. 

Den 10 juni öppnar vi vägbroarna

Väg 1092 och väg 1101 får ny sträckning från och med den 10 juni. Vägarna går från och med då över fyra nybyggda broar - två över järnvägen och två över Godegårdsån. I samband med att de nya vägbroarna öppnas stänger vi plankorsningarna i Anderstorp och Godegård för gott.

Vi stänger plankorsningarna för gott 

Dubbelspår Hallsberg-Degerön

Dubbelspår Hallsberg-Degerön är en del av godsstråket genom Bergslagen, och ska öka punktligheten, förbättra trafiksäkerheten och möjliggöra fler tåg och hållbara transporter både inom Sverige och vidare ut i Europa. ​Den sydligaste sträckan mellan Jakobshyttan och Degerön är den femte av totalt sex etapper i dubbelspårsutbyggnaden. När dubbelspåret blir klart här i augusti 2024 återstår endast en etapp - sträckan mellan Hallsberg och Stenkumla som beräknas bli klar 2031.

Digitalt nyhetsbrev

Vill du få nyheter om järnvägsutbyggnaden samlade i ett mail? Då ska du prenumerera på det digitala nyhetsbrevet från Dubbelspår Hallsberg-Degerön.

Övrig information

Medfinansieras av EU

Kontakt

Program Dubbelspår Hallsberg-Degerön