Logga in
Logga in

Sydostlänken Utebliven persontrafik innebär ändrade förutsättningar för Sydostlänkens Öppna hus

Trafikverket har sedan tidigare bjudit in till ett Öppet hus i Olofström den 29 november. Efter regionernas nej till att bedriva persontrafik på Sydostlänken ändrar förutsättningarna för samråd kring Olofströms bangård.

Inbjudan till det öppna huset i Olofström den 29 november står kvar men innehållet har ändrats efter det att region Blekinge och Kronoberg förordat att säga nej till att bedriva persontrafik på Sydostlänken. Regionernas besked ändrar förutsättningarna för samrådet kring Olofströms bangård och station. Trafikverket kommer att finnas på plats även om vi i dagsläget inte har svar på hur beskedet kring persontrafik kommer att påverka Sydostlänken.

Trafikverket bedriver för närvarande ett omfattande planeringsarbete för att möjliggöra utbyggnaden av Sydostlänken.  Vi inväntar nu det formella beslutet från de berörda regionerna om hantering av persontrafiken för att därefter snabbt kunna bedöma hur detta påverkar järnvägsprojektets omfattning och utformning.

– Det oväntade beskedet påverkar vår process men vi har ändå bestämt att hålla det öppna huset den 29 november, för att möta upp allmänhetens frågor. Tyvärr kommer vi inte ha svar på alla frågor. Nu måste vi invänta det formella beslutet för att veta vilken inriktning Sydostlänken ska ha i framtiden, säger Chris Thórisson, projektchef på Trafikverket.

Läs mer om projektet: https://www.trafikverket.se/sydostlanken