Logga in
Logga in

Vädervarning i Västra Götaland 17/1

SMHI har utfärdat en orange vädervarning för vind i kombination med snöfall längs stora delar av Västkusten och Dalsland. Snöovädret kan skapa problem för både väg- och järnvägstrafiken.

Under kvällen och natten mot onsdag väntas ett snöoväder dra in längs stora delar av Västkusten och Dalsland. Snöovädret kan skapa problem för både väg- och järnvägstrafiken. SMHI har utfärdat en orange vädervarning för vind i kombination med snöfall.

Som trafikant bör du tänka efter – måste jag ge mig ut på vägarna? Trafikverket har också beslutat att stänga ett par järnvägssträckor i regionen av säkerhetsskäl och därmed minska risken att tåg blir stående med passagerare.

Följande järnvägssträckor kommer att stängas av i västra Sverige från kl. 00.00 onsdag den 17 januari och hållas stängda dygnet ut:

Uddevalla - Strömstad

Håkantorp - Gårdsjö

Avsyning kommer att göras på sträckorna innan banorna öppnas upp igen.

Trafikverket uppmanar alla att lyssna på trafikradion och att informera sig om läget på vägarna om man måste ut i trafiken.
För tågresenärer gäller det att hämta information på tågbolagens webbplatser för att få aktuell information för respektive avgång

Trafikinformation vägkarta - www.trafikverket.se

Läs mer om vinterväghållning: Vinterväghållning - www.trafikverket.se