Logga in
Logga in

Bra att veta när du söker jobb hos oss

Hos oss finns över 150 yrken med placering på olika orter i hela landet. Lediga tjänster listas på sidan Lediga jobb. Du ansöker genom att logga in i rekryteringsportalen ”Min karriärsida” och lämna dina uppgifter.

Om rekryteringsprocessen

I flera av våra rekryteringsprocesser använder vi oss av arbetspsykologiska tester som urvalsverktyg innan vi bjuder in till en första intervju. För slutkandidaterna kan det bli aktuellt med kompletterande djupintervjuer och eller arbetsprover.

 • Eftersom vi är en myndighet så betraktas alla inkomna ansökningshandlingar som offentliga. Det innebär att om någon begär ut dina ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem.
 • Vi tillämpar sex månaders provanställning i Trafikverket.
 • Vi tillämpar ramavtal och undanber oss annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Vanliga frågor

Nedan ser du de vanligaste frågorna och svaren om rekryteringsprocessen. Klicka på respektive fråga för att se svaret.

Vi strävar efter att ge dig besked så snart som möjligt i anslutning till respektive utvärderingsmoment. Det tar normalt cirka två till tre månader från sista ansökningsdagen tills vi har beslutat om vem som fått tjänsten. Om du har varit på intervju kontaktar vi dig personligen, annars får du ett meddelande via e-post om att tjänsten är tillsatt med en annan sökande. Den tillsatta tjänsten anslås på den offentliga anslagstavlan på huvudkontoret i Borlänge.

Vi ber dig alltid att besvara ett antal urvalsfrågor innan du skickar in din ansökan. Du behöver endast bifoga de bilagor vi bett dig om (till exempel CV, betyg eller intyg). Du kan bifoga max sex filer. Ingen fil får vara större än 4 MB (tillåtna filtyper är doc, docx, pdf, txt, jpg, gif eller bmp). Så snart du har skickat in din ansökan får du ett mejl som bekräftar att vi har mottagit den.

När du söker jobb på ”Min karriärsida” i vår rekryteringsportal samlar vi in följande uppgifter:

 • Person- och kontaktuppgifter som namn, personnummer, adress, e-post och telefonnummer.
 • Svar på urvalsfrågor för tjänsten.
 • CV och övriga ansökningshandlingar som du bifogar.
 • Resultat av tester om det görs för aktuell tjänst.

Dessa uppgifter måste du lämna för att kunna söka ett jobb på Trafikverket samt för att vi kunna hantera rekryteringsärendet.

När du har sökt en tjänst behåller vi uppgifterna i två år efter att rekryteringen blivit avslutad enligt RA-FS 2004:1 §2.

Min karriärsida

"Min karriärsida" ligger i systemet Heroma. Där får du skapa en användare, logga in och sedan fylla i och skicka in din ansökan. 

Att tänka på vid en ansökan

 • Om du får problem när du ansöker med smartphone eller läsplatta, använd istället dator när du skickar din ansökan.
 • Använd Chrome/Edge/Firefox som webbläsare.
 • Kontrollera att du fyllt i alla uppgifter med röd *.
 • Observera att ansökningstiden löper ut klockan 23:59 sista ansökningsdatumet. Om du försöker skicka in din ansökan efter den tidpunkten, kommer ansökan inte gå igenom.
 • Bifoga enbart efterfrågade ansökningshandlingar i din ansökan. Från och med juni 2023 behöver du inte skicka in personliga brev i din ansökan. Vi använder oss av urvalsfrågor istället som är kopplade till kravprofilen för tjänsten, vilket gör ansökningsprocessen både smidigare och mer inkluderande.
 • När din ansökan blivit registrerad, får du ett bekräftelsemail till den mailadress du uppgivit i ansökan. Kontrollera även din skräpkorg så kallad SPAM.
 • Om du inte fått något bekräftelsemail, har vi inte fått in din ansökan.

Informationen nedan visas enbart inom Trafikverkets nätverk

Innehållsansvarig
Ylva Reuterhäll
Kommunikatör
Cecilia Lind