Logga in
Logga in

Är du vår nya signaltekniker eller signalingenjör?

Är du redo för en ny utmaning där du får användning av din värdefulla erfarenhet i en roll där du säkerställer signalteknisk kompetens inom järnvägen i Sverige?

Sök tjänsten

Som utbildare på Trafikverksskolan är du med och påverkar branschen genom att utbilda framtidens samhällsbyggare. Trafikverksskolan söker dig som vill utbilda inom signalteknik. Du kommer främst att bidra till att försörja järnvägsbranschen och Trafikverket med rätt kompetens för de som på olika sätt arbetar med signaltekniska anläggningar.

Om jobbet

Vi på Trafikverksskolan har behov av att stärka vår förmåga att genomföra signaltekniska kurser inom järnväg och erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete med att vara med och vidareutveckla denna verksamhet.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av undervisning av blivande och befintliga signaltekniker och signalingenjörer. I jobbet ingår arbete med framtagning av utbildningsmaterial och du planerar självständigt för genomförandet av utbildningen som du genomför i enlighet med framtagen kursbeskrivning. Du ansvarar för att bedöma och dokumentera kursdeltagares kunskaper/färdigheter och kompetenser. Som utbildare deltar du också aktivt i utveckling av nya kurser och förvaltning av befintligt kursutbud. Därutöver ingår också att underhålla och utveckla övningsanläggningar. En del av undervisningen kan genomföras digitalt på distans. Du kommer att erbjudas en pedagogisk grundutbildning och en god inskolning i rollen som utbildare.

Jag som kommer att bli din chef heter Thomas Frost. Mitt ledarskap utgår i från att varje medarbetare förväntas ta aktivt ansvar för sina arbetsuppgifter och att själv hitta möjligheter för sig själv och för andra. Jag har stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Detta sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Jag hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Tjänsten är placerad i Ängelholm. Arbetet kan innebära vissa resor nationellt. Hos oss på Trafikverksskolan möter du kollegor med bred erfarenhet och hög kompetens. Vi hjälps åt och stöttar varandra, och givetvis får du rätt förutsättningar att lyckas i ditt nya uppdrag på Trafikverksskolan!

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i den här rollen är du en person med god analytisk problemlösningsförmåga. Du är driven med en vilja att hela tiden utvecklas och håller dig löpande uppdaterad med det senaste inom ditt kompetensområde. Du förstår betydelsen av en väl fungerande samverkan, där du bemöter andra med respekt och lyhördhet vilket bidrar till ett starkt samarbete. Det innebär vidare att du motiveras av ett aktivt medarbetarskap där du på ett målmedvetet sätt tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du är uppmärksam på hur du är en del av och bidrar till helheten. Självfallet är du även en duktig kommunikatör som förmedlar budskap på ett enkelt sätt och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som har

  • utbildning på lägst gymnasienivå med elinriktning i kombination med eftergymnasial utbildning inom signalområdet för svensk järnväg (som till exempel yrkeshögskoleutbildning signaltekniker/signalingenjör alternativt yrkesutbildning från till exempel Trafikverksskolan)
  • giltig behörighet som signalsäkerhetskontrollant inom järnväg eller minst cirka ett par års erfarenhet som signalingenjör/projektör inom svensk järnväg
  • goda kunskaper att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift
  • körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har relevant pedagogisk erfarenhet
  • har goda färdigheter i att använda Word och Powerpoint
  • kan uttrycka dig på engelska i både tal och skrift
  • har kunskaper om den modernare tekniken inom signalområdet som till exempel datorställverk, ALEX vägskydd och ERTMS
  • har aktuell kunskap och erfarenhet av att arbeta med projektering, granskning eller ibruktagningsledning (IBTL) inom signalområdet

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer kommer att ske på plats den 17/6 (på eftermiddagen) och den 20/6 (heldag).

Tjänstens placeringsort är Ängelholm.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! För att undvika att information gällande din ansökan klassas som SPAM kan du med fördel lägga till vår e-postadress: noreply@heroma.se i dina e-postkontakter.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Trafikverksskolan är Trafikverkets utbildningsenhet och hos oss bidrar du till att kompetensutveckla framtidens medarbetare - både på Trafikverket och inom väg- och järnvägsbranschen. Vi genomför även längre utbildningar på gymnasie- och högskolenivå. Som Sveriges största utbildare inom väg och järnväg kompetensutvecklar vi årligen 14 000 personer både på vår unika övningsanläggning i Ängelholm och på olika orter runt om i Sverige. Tillsammans bidrar vi till att fler lär sig mer för att kunna utveckla vårt transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Sök tjänsten

Rekryterande chef: Thomas Frost,
0101243040

ST: Stefan Kratz,
0101241783

SACO: Malin Nyman,
0101243056

SEKO: Görgen Ståhl,
0707248979