Logga in
Logga in

Alva – projektingenjör

Alva upplever att hon har funnit sin plats som projektingenjör när hon får möjlighet att arbeta med olika projekt inom infrastrukturområdet. Nu jobbar hon för att få upp hastigheten och höja säkerheten på Dalabanan.

Jag har verkligen fått en slags “All inclusive”-resa in i min yrkesroll.

Vad går ditt jobb ut på?

– För närvarande arbetar jag med projektet Dalabanan, som är järnvägen mellan Uppsala norra och Avesta-Krylbo, och att förbereda sträckan för högre hastigheter och höja säkerheten. Det innebär att vidta åtgärder som att lägga om spår, räta upp sträckor och installera nya ledningar. Jag har dessutom lite av en “Spindeln i nätet” roll vilket innebär att jag får hantera många olika situationer och uppgifter. Det kan handla om allt från att hantera fakturor till tidsplanering och ekonomi.

Har du fått en bra introduktion?

– Det är bra att utbildningen går parallellt med jobbet eftersom det hjälper mig att implementera kunskapen i praktiken. I och med utbildningen och den support jag fått och fortfarande får, har jag alla förutsättningar att lyckas i min yrkesroll. Jag har en bra relation med mina kollegor som ger mig stöd i projektet och en stark gemenskap med de andra deltagarna i utbildningsprogrammet. Att ha en handledare att vända sig till med alla sorters frågor gör att jag känner mig trygg i min roll. Dessutom har vi roligt tillsammans. Jag har verkligen fått en slags “All inclusive”-resa in i min yrkesroll.

Vad är det mest givande i din roll?

– Det mest givande i mitt arbete är att jag får möjlighet att bidra till förbättring och utveckling av samhället.

Namn: Alva Palmaer
Titel: Projektingenjör
Utbildning: Samhällsplanering vid Stockholms universitet

Alva Palmaer har gått Trafikverkets utbildningsprogram för projektingenjörer. Här tipsar hon om utbildningen och om hur hon upplever kulturen på Trafikverket.