Logga in
Logga in

Tatjana – programsamordnare

Viktiga framtidssatsningar och en välkomnande miljö – det är delar som gör att Tatjana Forsman trivs på Trafikverket.

Det finns en affärsmässighet och energi som är väldigt inspirerande. Jag har frihet inom mina ramar och har ett gott stöd i organisationen och från min chef. Det ger mig energi och engagemang i mitt dagliga arbete.

Tatjana Forsman, civilingenjör inom kommunikation och transportsystem, började på Trafikverket i februari 2020. I dag leder hon en grupp specialister som jobbar med digital projekthantering inom program Ostlänken – den första delen av nya stambanor i Sverige.

– Det är en härlig stämning på Trafikverket, och att vara en del av arbetet med nya stambanor känns som ett fint uppdrag, säger Tatjana Forsman.

Berätta om din roll på Trafikverket

– Jag arbetsleder tekniska specialister och driver strategiska frågor som är viktiga för gruppen. Vi är tre specialistområden som ska jobba tillsammans och jag ansvarar för den digitala projekthanteringen inom program Ostlänken. Det som är härligt med Trafikverket och Ostlänken är att man är mitt i händelsernas centrum, jag är med och bidrar till att människor kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Vi driver viktiga frågor som skapar förutsättningar för att det digitala ska kunna hanteras i skeden längre fram. Här är det högt tempo och mycket diskussioner, och det trivs jag med.

Hur är arbetsmiljön på Trafikverket?

– Den är öppen och välkomnande. På stora sammankomster är det många som tar ordet och det är bra för arbetsmiljön, det stärker alla individer att man blir lyssnad på och tas på allvar. Vi har regelbundna arbetsplatsträffar där frågor kopplade till bland annat arbetsmiljö tas upp och diskuteras. Balansen mellan arbetsliv och privatliv fungerar bra. Frågan är viktig inom myndigheten. I min grupp arbetar jag aktivt med bemanningsplanering för att se till att alla har en bra arbetssituation. Visst finns det perioder med högre tryck men då är återhämtningen efteråt viktig att verka för. Vi har också möjlighet att teckna distansavtal upp till 40 procent av arbetstiden. Det bidrar till en bra balans mellan arbete och det privata.

Hur upplever du att det är en välfungerande och produktiv myndighet?

– På Trafikverket har vi många medarbetare med stor kompetens, som exempelvis specialister inom järnvägsteknik, gestaltning, miljö och ingenjörer som driver projekt utifrån kostnad, tid och innehåll. Det finns en affärsmässighet och energi som är väldigt inspirerande. Jag har frihet inom mina ramar och har ett gott stöd i organisationen och från min chef. Det ger mig energi och engagemang i mitt dagliga arbete.

Namn: Tatjana Forsman
Titel: Programsamordnare
Utbildning: Civilingenjör inom kommunikation och transportsystem, Linköpings universitet, examen 2004