Logga in
Logga in

Två nya trafiksäkerhetskameror ska rädda liv på väg 52 i Örebro län

Mellan 24 juni och 5 juli sätter vi upp två nya trafiksäkerhetskameror längs väg 52 mellan Odensbacken och Hampetorp. Kamerorna placeras på vägar där hastigheterna är höga och risken för svåra trafikolyckor är stor.

Det är två nya kameror som sätts upp, en i vardera riktningen, mellan Odensbacken och Hampetorp. Hastigheten på sträckan är 80 km/timmen. 

– Vi sätter upp kamerorna eftersom de bidrar till sänkt hastighet, vilket räddar liv, säger Eva Lundberg, nationell samordnare på Trafikverket. 

Hastigheten är helt avgörande för hur svårt människor skadas i en trafikolycka. Kamerorna bidrar till sänkt hastighet, vilket räddar liv. Lägre hastighet innebär dessutom mindre utsläpp av koldioxid.

– Om alla förare i Sverige höll hastighetsgränserna skulle många liv räddas varje år, berättar Eva Lundberg.

Alla kameror placeras synligt och hastigheten är väl skyltad vid kamerorna så att alla kan köra lagligt. Endast de som kör för fort fotograferas och registreras. 

Fakta om trafiksäkerhetskameror

  • Det finns idag cirka 2500 trafiksäkerhetskameror som övervakar cirka 630 mil av de statliga vägarna. Kamerorna räddar ungefär 20 liv per år och dessutom räddas fler än 70 personer från att bli allvarligt skadade.
  • Alla kameror placeras synligt och är väl skyltade.
  • Trafiksäkerhetskamerorna innehåller både kamera och radar.
  • Endast de som kör för fort fotograferas.
  • Alla kameror är direktkopplade till Polisen.
  • Kamerorna fungerar både dag och natt, under hela året.

Läs mer om våra trafiksäkerhetskameror genom att klicka på den här länken.