Logga in
Logga in

Vi monterar fyra nya trafiksäkerhetskameror i Sörmland

Under två veckor, mellan 20 november och 1 december, sätter vi upp fyra nya trafiksäkerhetskameror längs med två vägar i Södermanland. Den ena vägen ligger i Flens kommun och den andra i Nyköpings kommun.

Två av de nya kamerorna sätts upp längs väg 52 mellan Bettna och Vrena, i Flens kommun, där hastigheten är 80 km/timmen. Väg 52-sträckan är nu färdig med totalt fyra kameror, de två första kamerorna monterades i våras.

Även väg 511 mellan Ekeby och Arnö, i Nyköpings kommun, kommer att få nya trafiksäkerhetskameror längs med vägen där hastigheten är 80 km/timmen. Totalt blir det tre kameror längs sträckan, två av dessa monteras nu i slutet av november och den tredje vid ett senare tillfälle.  

– Rätt hastighet räddar liv. Det är skälet till att vi sätter upp kamerorna, säger Mikael Ringkvist, utredningsledare på Trafikverket.

Alla kameror placeras synligt och hastigheten är väl skyltad vid kamerorna så att alla kan köra lagligt. Endast de som kör för fort fotograferas och registreras.

Fakta om trafiksäkerhetskameror

  • Det finns cirka 2400 trafiksäkerhetskameror idag på de statliga vägarna och de räddar ungefär 20 liv per år. Dessutom räddas fler än 70 personer från att bli allvarligt skadade.
  • Alla kameror placeras synligt och är väl skyltade.
  • Trafiksäkerhetskamerorna innehåller både kamera och radar.
  • Endast de som kör för fort fotograferas.
  • Alla kameror är direktkopplade till Polisen.
  • Kamerorna fungerar både dag och natt, under hela året.

Läs mer om våra trafiksäkerhetskameror genom att klicka på den här länken.