Logga in
Logga in
Foto: Tomas Olsson

Vi asfalterar om på E4 mellan Dragongate och Björklinge

Den 3-19 juni kommer vi att lägga ny asfalt på sträckan. Vi inleder vid Dragongate i södergående riktning. Vi arbetar dagtid. Läs mer om arbetet och hur det kan påverka din resa.

– Äntligen är vi igång med att ge vägarna i Uppsala län ny beläggning för året. Slitna vägar får ny asfalt som gör trafikanternas resa smidigare, säger projektledare Maria Dryselius.

Vi asfalterar om höger körfält i södergående riktning.

Arbetet inleds strax söder om Dragongate och vi asfalterar om höger körfält i södergående riktning. Vi inleder arbetet måndag morgon 3 juni kl. 08.00.

Så påverkas trafiken

Vi kommer att asfaltera om i det högra körfältet i södergående riktning. Därför kommer trafiken att i stor utsträckning kunna trafikera vänster körfält men med sänkt hastighet. Var uppmärksam på skyltningen på plats och kör försiktigt förbi arbetet.

– Vi gör vårt bästa för att underlätta för trafiken men jag vill uppmana alla som åker förbi arbetena att respektera skyltar och sänka hastigheten så att alla som arbetar längs vägen känner sig trygga. De vill också komma hem efter jobbet, säger projektledare Maria Dryselius.

Vi gör vad vi kan för att inte störa mer än nödvändigt under byggtiden och när vi är klara blir din resa bättre. Beläggningsarbeten som dessa är beroende av vädret och på grund av regn har vi behövt förlänga tiden för det här beläggningsarbetet. Vi beräknar nu vara klara den 19 juni.

Brobyte vid Dragongate pågår samtidigt

Vid trafikplats Älvkarlen, Dragongate (avfart 195) arbetar vi med att byta ut två stycken broar. Detta påverkar trafiken 14 maj-25 juni. Läs mer via länken.