Logga in
Logga in

Planera för tågstoppet mellan Malmö och Lund

Mellan 19 och 28 september stoppas all tågtrafik på Södra stambanan mellan Malmö och Lund då nya spår ska kopplas in. Bussar ersätter persontrafiken på sträckan. Planera för tågstoppet och räkna med längre restid.

Trafikverket bygger ut Södra Stambanan från två till fyra spår mellan Arlöv och Lund för att minska störningar, öka kapaciteten på järnvägen och minska buller. Fyrspårsbygget utförs i etapper och i slutet av september ska två nybyggda spår tas i drift på en del av sträckan.

Så påverkar tågstoppet

Det är helt stopp i tågtrafiken på Södra stambanan mellan Malmö C och Lund C från 00.00 den 19 september till 24.00 den 28 september. Det innebär att all tågtrafik norrifrån stannar vid Lund C, och all trafik från söder stannar vid Malmö C. Undantagen är vissa fjärrtåg och godståg, som kör annan väg, via Lommabanan.

Ersättningstrafik med bussar

Tillsammans med Skånetrafiken arbetar vi för att trafikstoppet ska bli så tryggt och smidigt som möjligt för alla som behöver resa. Ett stort antal ersättningsbussar kommer att trafikera sträckan mellan Malmö och Lund. På de busslinjer som normalt trafikerar sträckan mellan Malmö och Lund kommer Skånetrafiken dessutom att sätta in extra bussar för att öka kapaciteten under rusningstider.

Aktuell reseinformation under stoppet i hittar du i Skånetrafikens app eller i andra tågbolags kanaler.

Länkar

Läs mer om tågstoppet på Fyrspårets projektsida