Logga in
Logga in

Järnväg

När du reser med tåg gör du det på ett spårsystem som binder ihop hela landet. Här får du veta mer om den svenska järnvägen, hur vi arbetar för att utveckla den och mycket annat som har betydelse för din resa.

Aktuella arbeten på järnvägen

Järnvägen ska bli mer pålitlig och det ska vara enkelt att resa grönt. Därför fortsätter vi att rusta, modernisera och bygga ut järnvägen. Arbetena pågår i hela landet – allt för att det ska bli smidigare resor framöver. Se var och hur vi rustar för smidiga resor och transporter.
Aktuella arbeten på järnvägen

Sveriges nya järnväg tar form

Vi fortsätter att rusta upp, modernisera och bygga ut järnvägen. Satsningar över hela landet gör den smartare, mer pålitlig och effektivare. Sveriges nya järnväg tar form.
Sveriges nya järnväg tar form

Nya stambanor

Södra stambanan och Västra stambanan är nationellt viktiga för person- och godstrafik. Båda banorna är i dag hårt belastade och det svenska järnvägssystemet behöver byggas ut. Läs mer om utbyggnaden av nya stambanor.
Nya stambanor mellan Stockholm, Göteborg och Malmö 

Järnkoll – fakta om läget på spåren

Alla har vi åsikter om järnvägen, men hur mår den egentligen? Med Järnkoll vill vi ge perspektiv och siffror som beskriver läget på spåren och hur utvecklingen har sett ut. Vi har även samlat länkar till olika järnvägssidor för dig som vill veta mer.
Järnkoll – fakta om svensk järnväg

Sveriges järnvägsnät

Från Malmbanan i norr till Ystad-Österlensbanan i syd. Järnvägsnätet och hela landet är ihopknutet av en mängd olika banor, stora som små. Vilka är de och var går de?
Sveriges järnvägsnät

Trafikinformation