Logga in
Logga in

Väg 1024/1025, Vasaloppsvägen Ska du till fjällen i samband med påsk?

Om du ska ge dig ut på vägarna i samband med påsk så planera din resa, ta det lugnt, håll avstånd och anpassa hastigheten efter väglaget.

I samband med påskhelgen är det många som ger sig ut på vägarna för att ta sig till fjälls. Vi rekommenderar att du tar del av aktuell trafikinformation innan du sätter dig i bilen. Vår trafikinformation visar om det pågår vägarbeten, hur väglaget ser ut för tillfället samt var du kan hitta en lämplig rastplats att vila under resan.

I Dalarna har vi bland annat Vasaloppsvägen som kan påverka din resa men även projekt E45/väg 70 genom Mora. 

  • Arbetet med att förbättra Vasaloppsvägen pågår för fullt. Sträckan mellan Oxberg och Evertsberg är avstängd till augusti vilket innebär att trafiken leds om via Älvdalen. På resterande del av Vasaloppsvägen kan framkomligheten vara begränsad. Om möjligt, överväg att välja alternativa vägar. Läs mer om projektet: Väg 1024/1025 Vasaloppsvägen.
  • Vi befinner oss även i slutskedet av arbetet med att förbättra genomfarten i Mora, vilket medför en kortare omledning. Kartor och ytterligare information om projektet hittar du på E45/väg 70 genom Mora.

Att tänka på inför din resa

Planera din resa och var beredd på att den kan ta längre tid än vanligt, tänk på:

  • Var utvilad.
  • Håll hastigheten och kör försiktigt vid vägarbetsplatser – ökad säkerhet för dig, dina medtrafikanter och de som jobbar på vägarna. Alla ska komma hem efter jobbet.
  • Ta god tid på dig – på grund av vägarbeten kan resan ta lite längre tid än planerat, om vägen exempelvis leds om.
  • Ta reda på var och när arbetena sker via trafikinformationen på vår startsida på trafikverket.se.

Goda råd för bilkörning vid storhelger

Om du planerar att köra bil i samband med påsk är det viktigt att komma ihåg att Sverige är ett avlångt land där väder och väglag kan skifta från söder till norr. Ta därför god tid på dig och ta gärna flera pauser.

För mer information och tips, besök vår webbplats där du också hittar länkar till användbar trafikinformation, Goda råd för bilkörning vid storhelger.