Logga in
Logga in

Fyrspåret Malmö–Lund Då öppnar passagen vid Klostergårdens station

Passagen för gång- och cykeltrafik under järnvägen vid Klostergården ska öppnas så snart som möjligt, preliminärt i mitten av juli. Det som fördröjer arbetet är bland annat sena leveranser av material.

Det har dragit ut på tiden och vi vet att många av er väntar på att passagen för gång- och cykeltrafik vid Klostergårdens station ska öppna. I mitten av juli räknar vi med att kunna öppna vägen under spåren.

Materialbrist gör att det dröjer

Innan vi kan öppna vägen under spåren måste vissa arbeten göras, till exempel att sätta fundament och bullerskärmar vid tunneln. Det är just nu materialbrist på både fundament och bullerskärmar, vilket gör att öppnandet av passagen dröjer. Även ett stort kabelarbete måste bli klart innan passagen öppnas.

Vi måste kunna garantera en säker passage för allmänheten och en säker arbetsplats för våra medarbetare innan vi kan öppna vägen.

Flygfoto över Klostergårdens station.

Så snart vi får material och kan göra klart vissa arbeten kring passagen öppnar vi vägen under spåren.

Tillfälligt öppen under sommaren

Beroende på leverans av material så kan vi preliminärt öppna passagen i mitten av juli. Vi håller då öppet cirka två månader innan vi tillfälligt måste stänga inför tågstoppet den 19-28 september. Passagen stängs preliminärt i vecka 35-36.

Passagen nere vid Höjeåvägen kan eventuellt öppnas till hösten 2022, efter tågstoppet.

Kontakt

Skriv till oss