Logga in
Logga in

Tågstopp under byggtiden

Västkustbanan mellan Malmö och Göteborg är hårt belastad. Därför dubblar vi spåren mellan Ängelholm och Maria station i norra Helsingborg. Arbetet innebär att tågtrafiken ibland behöver stängas av.

Sedan hösten 2020 pågår bygget av dubbelspår mellan Ängelholm och Maria, en av de sista delarna av Västkustbanan som utrustas med dubbelspår. För att kunna genomföra arbetena smidigt, snabbt och säkert måste vi ibland stänga av tågtrafiken på sträckan.

Tågstopp 25 september - 3 december

Västkustbanan mellan Ängelholm och Maria byggs ut till dubbelspår för att öka kapaciteten och minska störningar på sträckan. Under hösten 2023 färdigställs stora delar av projektet och en del arbete behöver göras utan tågtrafik på järnvägen.

Så påverkas du av stoppet 

Mellan 25 september och 3 december kommer inga tåg att gå mellan Ängelholms station och Helsingborg C. Ersättningsbussar sätts in på sträckan och de kör även in till mellanstationerna Kattarp, Ödåkra och Maria. Räkna med längre restid och några besvärliga veckor om du ska resa kollektivt. 

Utökat stopp i Ängelholm

Ängelholms station stängs för resandeutbyte via tåg under tågstoppets första vecka, vecka 39, då vi utför järnvägsarbeten vid stationen. Specifik informaiton om din resa med ersättningstrafik finns på ditt tågbolags app eller hemsida.

Reseinformation

Tågstopp 2023 Ängelholm-Helsingborg

  • 13 mars-10 april 2023
    Avstängt Förslöv-Barkåkra-Ängelholm-Kattarp-Ödåkra-Maria-Helsingborg C 
  • 25 september-3 december 2023
    Avstängt Förslöv-Barkåkra-Ängelholm-Kattarp-Ödåkra-Maria-Helsingborg C 

Kontakt

Skriv till oss


Informationen nedan visas enbart inom Trafikverkets nätverk

Innehållsansvarig
Henrik Andersson
Kommunikatör
Elin Nilsson