Logga in
Logga in

E4 Förbifart Stockholm Vi flyttar tillfälligt trafiken i Lindö tunnel

Den gamla tunneln vid Lindö är nu färdigrenoverad och asfalterad. Därför flyttar vi tillbaka trafiken till det gamla tunnelröret – för att kunna färdigställa det nya.

Lindö tunnels nya tunnelrör öppnade för trafik i januari. Sedan dess har vi renoverat den snart 30 år gamla tunneln. Vi har bland annat bytt ut ledningar och asfalterat om. Men nu är den gamla tunneln klar.

Därför flyttar vi tillfälligt över trafiken till det gamla tunnelröret, återigen med ett körfält i vardera riktningen. Den nya tunneln ska nu färdigställas med permanent belysning och ett sista lager asfalt.

Trafikomläggningen planeras att ske nattetid under vecka 27.

I samband med trafikomläggningen kommer vi att skylta upp körbanan tydligt, men vi ber dig som trafikant ändå att vara särskilt uppmärksam på eventuella ändringar i körbanan.

Vi planerar att öppna hela Lindö tunnel, med båda tunnelrören, senare i sommar. I samband med det släpper vi även på trafiken på fyra körfält på en längre sträcka av den nya Ekerövägen, från söder om Lindö tunnel till norr om Edeby, en sträcka på 2,5 kilometer.

Ekerövägen breddas med ytterligare ett körfält för att öka framkomligheten och göra det lättare att åka kollektivt till och från Stockholm.

Arbetet ingår i E4 Förbifart Stockholm.