Logga in
Logga in

Väg 259, Tvärförbindelse Södertörn Alexandra Stassais Söderblom blir ny projektchef för Tvärförbindelse Södertörn

Det blir en hemvändare som tar över som projektchef för Tvärförbindelse Södertörn. Alexandra Stassais Söderblom är vare sig ny på Trafikverket eller i projektet. Hon tillträder 3 oktober.

Alexandra Stassais Söderblom kommer närmast från Tyréns, där hon är marknadschef. Alexandra arbetade tidigare på Trafikverket under 12 år och då bland annat i Tvärförbindelsen under 2 år, samt E4 Förbifart Stockholm i drygt 7 år.

– Det ska bli så himla kul, jag är så sjukt taggad! Jag har saknat att bidra på riktigt till samhällsbyggandet och göra det så bra som möjligt, vilket jag har större möjlighet till på Trafikverket. Det är där mina styrkor finns. Jag längtar efter att få vara med och leda det här projektet i produktion med alla komplexa frågor, till exempel hur vi ska hantera frågor som rör klimatförändringarna, säger hon.

Alexandra Stassais Söderblom blir ny projektchef för Tvärförbindelse Södertörn.

Anders Selström, avdelningschef för Yttre tvärleden, där Tvärförbindelse Södertörn och E4 Förbifart Stockholm ingår, är mycket nöjd med rekryteringen.

– Alexandra har den stora energi som behövs för att leda produktionen. Hon har bra koll på Tvärförbindelsen och återvänder nu med nya, värdefulla erfarenheter. Det känns jätteroligt att välkomna Alexandra tillbaka, säger han.

Att chefspositionen har tillsatts av en kvinna tror Anders Selström får påverkan på projektet och branschen i stort.

– Vi hade flera kvinnliga sökanden och att de väljer att söka sig till Trafikverket är verkligen roligt.  Sen är det bara en lycklig slump att den mest kompetenta kandidaten var kvinna. Pluseffekten av rekryteringen tror jag kommer bli att vi får fler kvinnor som söker sig till branschen och att fler kvinnor vill jobba hos Trafikverket. Det är en viktig signal att även kvinnor kan göra karriär här.