Logga in
Logga in

Laxå–Arvika, Karlstad C Spadtaget är avklarat! Snart är det byggstart.

Onsdagen den 15 februari genomfördes ett spadtag för samverkansprojektet Karlstads resecentrum. Byggstart på riktigt blir det den 27 februari när Vikentunneln stängs.

Karlstads resecentrums olika delar sätts på plats i en miniatyrmodell. Frida Pettersson (C), kommunalråd Karlstad, Elisabeth Björk (V), regionråd, Thomas Sandberg, projektchef Jernhusen och Niklas Gunnarsson, projektledare Trafikverket.

Samtliga parter i byggprojektet var på plats på Karlstad C där det traditionella spadtaget hade ersatts med en miniatyrmodell av resecentrum. Representanter från Karlstads kommun, Region Värmland, Jernhusen och Trafikverket fick sätta de olika delarna på rätt plats i modellen. Media var där, tal hölls och ett nytt nav för resande i Värmland börjar ta form.

Vikenpassagen stängs den 27 februari

Inom några veckor kommer delar av Karlstad C att förvandlas till en byggarbetsplats. Den 27 februari stängs Vikentunneln och den första etappen av ombyggnaden av Karlstad C inleds. Vi börjar med att bygga om södra delen av spårområdet samtidigt som den södra halvan av nya Vikenpassagen byggs.

Du kanske redan har märkt att det händer saker på centralstationen? Vår entreprenör Infrakraft har börjat etablera sig på Vikensidan längs med Trädgårdsgatan och man har även inlett arbetet med att stängsla in arbetsområdet.